5 de diciembre de 2016

Gràcias AC Falla el Raconet

AGRAÏMENT PER LA MOSTRA DE MÚSICA I BALLS DE LA AC FALLA EL RACONET A BENEFICI DE L’ECONOMAT DE CARITAS  2016
A. C. Falla El Raconet de Cullera en el seu 25 Aniversari
Senyors regidors, senyora regidora, autoritats presents en la sala, membres del món faller, membres de la Associació  Falla El Raconet Cullera, membres i col·laboradors de Càritas, benvolguts amics:
 ¡¡ Bon dia a tots!!.
Acudim en este mati de diumenge, a la primera mostra de balls i musica tradicional de la A. C. Falla El Raconet dins del marc dels actes commemoratius per el 25 aniversari de la seua  fundació. Enhorabona!! Nosaltres, els voluntaris de Càritas venim hui contents, en primer lloc per poder gaudir d’este acte i compartir amb vosaltres tan senyalat aniversari; i agraïts, per que hageu volgut fer-ho en un acte solidari en benefici de l’economat de Càritas Cullera.
Agrair  també a l’Ajuntament de Cullera, el recolzament donat, cedint gratuïtament l’auditori municipal on ens trobem i donar suport amb la seua presencia en este acte benèfic.
Els voluntaris de Càritas vos ho agraïm en nom de tots els nostres veïns i veïnes que necessiten ser acompanyats en Cáritas i que podran pal·liar la seua necessitat per la generositat de la AC Falla El Raconet de Cullera. 
Personalment, recorde perfectament el naixement de vostra falla. Per aquell temps jo estava vinculada al món faller. De fet, puc dir sense por a errar molt que quasi tots els cullerencs,  en algun moment de les nostres vides hem estat relacionats d’una forma o una altra amb una falla. És part de la nostra cultura i de la nostra tradició; eixes mateixes que hui podem conèixer mes i millor gracies a que en els darrers 25 anys, s’heu dedicat a la tasca de recuperació i foment dels arrels que conformen la nostra identitat com a poble.
Vau fundar una falla nova, amb un esperit nou,.... o millor dit, distint. Com sempre, la novetat va despertar gran interès, inclòs una mena de incertesa. És curiós que traure a la llum costums i tradicions dels nostres avantpassats fos el que vos va convertir en “innovadors”. A dia de hui, podem comprovar com la vostra il·lusió i el vostre interès s’han convertit en els garants de les senyes culturals i d'identitat provinents del nostre passat, i que és projecten cap al futur.
Per la naturalesa de l'acte, els convide a fixar la mirada mes enllà del que a primera vista podem veure, escodrinyant fins a descobrir la qualitat humana que impulsa a estos fallers i falleres a organitzar un esdeveniment d'este tipus, i en el que l'esforç i treball requerit per a donar-li forma -què no es poc, intueix- el realitzen per tal de poder pal·liar el patiment de persones que estan passant per moments complicats, inclús crítics, i que podran beneficiar-se del que s’arreplegui hui ací. Vos honra i engrandeix este gest.
I si fa 25 anys, vàreu dur innovacions, també des de Càritas hui volíem introduir una novetat.  Com hauran observat, la forma de recollir per a l’economat a canviat, ja no hem demanat un quilo o llanda de menjar sinó la voluntat i te una explicació molt fàcil que hem veig en el deure de compartir amb vostès amb la seguretat que comprendran que és donen passos sempre per a millorar. Veuran:
A l’economat la família s’abasteix de aliments bàsics, no peribles. Les persones fan una xicoteta aportació -per suposat, si tenen eixa possibilitat, si no, no- per que l’impacte psicològic no te el mateix pes si et donen que si compres, i la dignitat personal volem que es cuide per damunt de totes les coses.
Càritas compra en les tendes del poble: sempre els mateixos articles, els mateixos formats i  les mateixes marques per tant de no fer cap tipus de distinció, i després ofereix els articles a preus molt més baixos dels de la venda al públic, podríem dir que subvenciona una gran part del preu del producte -mai inferior al 50%-
¿I què passa quan es du a terme una arreplegada d’aliments?, la resposta es sempre realment exemplar, i l’economat s’ompli de una gran quantitat d’aliments d’allò mes divers, amb tot tipus de formats i de totes les marques comercials que hi ha al mercat.
Açò, ens ompli de alegria i goig a tots, no ho dubten ni un instant, tant per lo commovedor que es comprovar la inesgotable generositat dels cullerencs, com per l’estalvi, com no, que ens representa. Però sincerament, també ens presenta un complicat dilema, pues ens trobem en una sèrie de productes i marques, podem dir “especials” que hem de regalar a algunes famílies mentre a altres no podem fer-ho.
Eixe és el motiu de que hui el donatiu  substituïsqua les bosses de menjar tot i que este acte es a benefici de l’economat. ¿Com ho farem? Fàcil. Amb la recaptació integra obtinguda hui, l’equip de l’economat farà una compra i el volum total de articles adquirits amb eixos diners és farà públic, utilitzant els mitjos habituals, que son: el diari L’Expressió i el blog caritasinterparroquialcullera.blogspot.com.es. D’eixa forma tots els que estiguin interessats, tindran accés a la informació del que fem en les donacions rebudes,  i totes les persones beneficiaries de l’economat podran beneficiar-se en igualtat de condicions.
Vull deixar extraordinàriament clar que seguirem agraïnt i rebent tot allò que la gent en tota la seua bona voluntat  i sempre motivats per la busca  del be comú i la justícia social promogua, ens done o ens confíe per a la seua distribució. Sols pretenem pujar un escalo mes en eixa escalada de vegades empinada, de preservar la dignitat del mes dèbil, i agraïm a la Falla el Raconet que ens donarà la oportunitat de aplicar aquest nou format, i a tots vostès que l’hagen acceptat i hagen participat.
Sempre dic, perquè aixina ho crec firmament, que  Càritas som tots, i que poc podríem fer nosaltres sense tots vostès. És la seua resposta sempre disponible i  a la altura de les circumstancies, la que realment importa, vostès mereixen  per a nosaltres, els voluntaris de Càritas tot el nostre respecte i la mes sincera admiració i agraïment.
I és que es este un temps complicat per una llarga i profunda crisi, en el que tots estem exposats als seus pertorbadors efectes: amics, veïns, familiars...fins i tot nosaltres mateixos; pues ens ha posat a proba a tots. Es necessiten ara mes que mai persones amb vocació d’ajuda, mans que s’unisquen per tant de treballar juntes. Tots som membres d’una mateixa família humana i els convide a participar activament en la atenció dels nostres germans que, per la raó que siga, ara ens necessiten.
Moltes Gràcies i que passen vostès un magnífic diumenge.

Encarna Grau
Coordinadora Interparroquial de Càritas Cullera