9 de marzo de 2015

Premi Verge del Castell. 5ª Edicio


Este año,  la  quinta edición  del premio "Verge del Castell" que otorga el MIA de Cullera en el acto central del Dia de la Mujer, ha recaído en el voluntariado femenino de Cáritas Cullera como reconocimiento de la labor desarrollada por este colectivo desde su constitución hasta nuestros días.



Ante este acontecimiento Cáritas en su conjunto agradece este galardón , y con humildad reconocemos que es un halago el haberlo recibido, a sabiendas de que excede en mucho a nuestras pretensiones, pues no esta en la mente del voluntariado de Cáritas lograr reconocimientos por una labor que, para el creyente, más que una opción es una forma de vida y una obligación evangelica, a pesar de lo cual es lícito poder y saber alegrarse ante acciones como esta, que nos permiten pararnos y ver (y no menos importante mostrar a nuestros conciudadanos) cuan grande a sido la Misericordia de Dios con nuestro pueblo, al que desde hace más de cuarenta años esta proveyendo a Cullera de personas a las que suscita la inquietud por la Cáridad y así puedan atender a aquellos que son sus hijos predilectos y los protagonistas indiscutibles de Cáritas, los más débiles y necesitados. 

Pueden leer a continuación el agradecimiento de Cáritas que se proclamó en el acto de entrega del premio.



Cullera, a 8 de març de 2015
ACTE D’ENTREGA DEL PREMI MARE DE DEU DEL CASTELL A LES DONES DE CÀRITAS DE CULLERA

DICURS D’AGRÏMENT DE CÀRITAS

Estimat Sr Alcalde, Sra Regidora, Autoritats presents, public i amics de Càritas, bona vesprada a tots.

En primer lloc, voldria expresar en nom de les voluntaries de Càritas Cullera a D. Ernesto Sanjuan, Alcalde de Cullera i diputat de la Exm. Diputació de València i a Dª Josefa Vallet, Tinent d'Alcalde i regidora de la Dona del Ajuntament de Cullera un profund agraïment per otorgar-nos el premi Mare de Deu del Castell de esta edició. És per a nosaltres un gran honor rebre-ho.

De vegades, resulta difícil posar paraules als sentiments, fins i tot als què naixen d’este passeig a través del temps en què hem pogut contemplar imatges que documenten la presència de Càritas en el nostre poble desde fa més de quaranta anys. Quatre dècades en què s´han succeït, també al noste poble, tot tipus de realitats: èpoques de creixement, de crisi, un vertiginos progres tecnològic, canvis socials, de valors i filosofies; en fi, canvis propis d’un mon en constant moviment.

Però si hi ha una cossa que no ha canviat, és la presència des dels seus inicis de Càritas allà on la vulnerabiitat i la necessitat ha estat present, com correspon a l’entitat que desenrotlla l’acció social de l’Església.

Crec que és lògic reconéixer que l’honor concedit hui per vostés a les dones que han format i formen part de Càritas és el premi a una manifestació d’un compromis continuat de tantes persones, dones però també hòmens, que a pesar de les nostres limitacions humanes i dels nostres errors, hui podem presentar a vostes el nostre únic merit: intentar amb tot el nostre cor seguir el camí que ens va marcar Aquell que va ser el primer a atendre als més desvalguts i pobres, Jesucrist!!. 

És el que ens impulsa a treballar des de l’Esperança de que una Justicia plena es posible, on la Caritat consistisca a poder veure verdaderament com a germans a tots els hòmens siga quin siga la seua procedència, raça o situación personal.

Este esdeveniment em permet agraïr publicament a les voluntàries i col·laboradores de Càritas el vostre treball, disponibilitat i dedicació; a les que están presents en la sala, a les que no han pogut vindre, i a les que hui están ja retirades i a les que ens mireu des del cel, gràcies per el vostre llegat. També como no, als nostres companys masculins, als que ara haurem de fer un homenatge, ja pensarem com articular-ho! 
 
Em permetran que done les gràcies també als nostres familiars, per la seua comprensió i per la paciencia amb que suporten les nostres freqüents absències. 
 
Agrïm el suport i solidaritat dels ciutadans de Cullera sense la qual poc podríem fer nosaltres; a les persones que desde la seua instauració fins al dia de hui, han estat i a les que están al capdavant dels Serveis Socials de l’Ajuntament, tant regidores com personal tècnic i treballadores; i als Alcades i resta de corporacions de govern que ens han recolzat durant estos més de quaranta anys. 
 
Acabe reïterant el nostre agrïment una vegada mes i citaré unes paraules que el Papa Francisco va pronunciar el passat dia 18 i que diuen:

 En la prisa de la vida hay que tener la valentía 
de detenerse y elegir

A totes les valentes que detenen la seua pressa i que han triat regalar una part del seu temps als més vulnerables i necessitas de la nostra societat:

Enhorabona!! Este premi és per a vosaltres!!